Páginas

miércoles, 24 de junio de 2009

ADANA: Güler ZERE'ye ÖZGÜRLÜK

KANSER HASTASI GÜLER ZERE GÜN GÜNÖLÜME GİDİYOR;

Yaşaması için senin de yapabileceğin bir şey var!

TECRİT ÖLDÜRÜYOR Güler ZERE'ye ÖZGÜRLÜK!

Güler ZERE 14 yıldır tutuklu. 2008 yılında tutuklu bulunduğu Elbistan Hapishanesi'nden Adana Ç.Ü. Balcalı Hastanesi'ne kanser teşhisi ile getirildi ve doktorlar tarafından Ağız ve baş bölgesinde yayılan (kötü huylu) kanser teşhisi konuldu. Kanser nedeniyle şu ana kadar 2 ameliyat geçirdi ve damağının bir bölümü alınarak protez takıldı. Teşhis ve tedavi arasında uzunca bir zaman geçmekte ve bu durum tehlikeyi daha da arttırmaktadır. Bunun tek nedeni ise tutuklu olması, hapishane koşullarıdır. Yani bürokratik engellerdir.

Güler ZERE'nin hastalığı steril bir ortamda bulunmasını gerektirmektedir. Hapishane şartlarında bunun olması mümkün değildir.

Güler ZERE ailesiyle haftada 1 defa olmak üzere o da savcılık izniyle ve sadece 15 dakika görüşebilmektedir.

Normal koşllarda dahi yaşama şansının az olduğu kanser hastasının, hapishane koşullarında ne kadar süreceğini tahmin etmek zor değildir. Ülkemizdeki hapishanelerin ve bu hapishanelerde kalan tutsakların durumu bilinmektedir. Adalet Bakanlığı kendi imzasıyla yayınladığı bir genelgeyle tutsakların 10 saatlik görüşme hakkını, yine kendisi tarafından inkar etmiştir.

Ayda ortalama 2 tutsağın hapishanelerde yaşamlarını yitirdikleri düşünülürse Güler Zere'nin durumunun da diğer tutsaklarının sonu ile aynı olacaktır. Güler ZERE'nin bu koşullarda bırakılması ölüme terk edilmesi anlamına gelmektedir. Güler Zere için ayıracağınız bir zamanla onun yaşamasına bir katkıda bulunabilirsiniz!

Yaşamımızda hiç kuşku yok ki boşa geçirdiğimiz onlarca dakikamız bulunmaktadır. Bu dakikalardan sadece bir kaçını bir insanın yaşamını kurtarmaya ayırabiliriz.
TAYAD'lı Aileler olarak Güler Zere için başlattığı kampanyanın basın açıklamalarına katılarak bunu yapabilirsiniz.

Düzenlenen imza kampanyasına bir imza da siz atabilir, hatta imza toplayabilirsiniz.
Söz konusu olan bir insan hayatıdır. Bizler TAYAD'lı Aileler olarak diyoruz ki;
Tüm bu nedenlerden dolayı Güler ZERE en kısa zamanda tahliye edilmeli ve tedavisi dışarıda sürdürülmelidir.

Gelin, hep beraber "KANSER HASTASI GÜLER ZERE'YE ÖZGÜRLÜK!" diyelim.
TAYAD'lı Aileler

SOLIDARIDAD PARA CAMARADA DETENIDA SOLICITAN DESDE TURQUÍA PARA SALVARLE LA VIDA

Estimados camaradas:Saludos revolucionarios desde Turquia.

En Turquia los comunistas, los revolucionarios están sometidas a una repression brutal por el estado turco. Hacemos una campaña para salvar la vida de una presa revolucionaria.

Si ustedes pueden publicarlo o dar una noticia acerca del tema en su periodico, esto seria una gran ayuda a los comunistas turcas que esta en bajo terror de un regimen reaccionario.

Un abrazo revolucionario.Arquivo Stalin.

Fuente: Arquivo Stalin/Envío a nuestro Correo/ Edición de: PrensaPopularSolidaria ComunistasMiranda.

http://prensapopular-comunistasmiranda.blogspot.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario