Páginas

lunes, 17 de marzo de 2014

UKRAINAN TILANTEESTA

Seppo Ruotsalainen

Euroopan Unioni on sotkeutumassa yhä pahemmin Ukrainan kriisiin, mikä voi olla ristiriidassa sen kanssa, että Unioni mainostaa itseään rauhan projektina. Läntinen media kyselee provokatoriseen sävyyn, millä lihaksilla Venäjä toimii. Sama kysymys voitaisiin (ja pitäisi ) esittää Euroopan Unionille. Oikeastaan pitäisi kysyä, missä vaiheessa ja kenen antamilla valtuuksilla EU on ottanut itselleen oikeuden puuttua muiden maiden (myös muiden kuin jäsenmaidensa) sisäisiin asioihi.
Euroopan Unioni ei ole valtio, eikä sillä ole valtioiden tapaan yleistä toimivaltaa päättää kaikista asioista edes EU:n alueella, saati unionin ulkopuolella. Varatuomari ja VEU:n puheenjohtaja Arjo Suonperä toteaa, että EU on kapitalistinen projekti, jolle on ”hämäävästi luotu hallintokoneisto, joka muistuttaa valtioiden koneistoa, komissio komissaareineen toimii hallituksena ja parlamentti ikään kuin eduskuntana” (Arjo Suonperän alustus ”Muutetaan EU !” . Pidetty Espoossa 4.3.2014).

EU on siis tavallaan eräänlainen ”ikään kuin valtio” jotenkin samaan tapaan kuin valelääkäri on ikään kuin lääkäri. Molempien tarjoamiin ”hoitomenetelmiin” on syytä suhtautua varauksellisesti. EU:n kaltaisen järjestön harjoittamassa kriisin hoidossa voi tapahtua ”hoitovirheitä” mm. siksi, että unionilta puuttuu yhtenäinen strategia ja uskottava päätöksentekojärjestelmä. 

Fuente: Página del Partido Comunista de Finlandia/PrensaPopularSolidaria
http://prensapopular-comunistasmiranda.blogspot.com 

No hay comentarios:

Publicar un comentario