Páginas

viernes, 2 de febrero de 2018

FINLANDIA:Venezuelan taantumuksellinen oikeisto-oppositio palkittiin EU:n parlamentissa

KTP


Euroopan parlamentti ojensi kuukausi sitten Strasbourgissa järjestetyssä tilaisuudessa ns. Saharov-palkinnon Venezuelan taantumuksellisille oppositiolle. Vuonna 1988 perustettu ”palkinto”, joka koostuu virallisesta todistuksesta ja 50 000 eurosta, on kylmän sodan jäänne ja se oli osa Neuvostovastaista lännen imperialistien kampanjaa.

Euroopan parlamentin KKE-valtuuskunta käytti asiasta seuraavan puheenvuoron:

”Kreikan kommunistinen puolue tuomitsee Euroopan parlamentin provosoivan eleen ojentaa ns. Saharov -palkinto Venezuelan oppositioliikkeelle. Tämä oppositioliike ja sen hallituksen vastaiset mielenosoitukset edustavat maan yrityspiirien intressejä, joilla on vahvat suhteet Yhdysvaltoihin ja Euroopan Unioniin. Tällä tavoin edistetään imperialistisia malleja maassa ja laajemmalla alueella Etelä-Amerikassa.

Kaikki porvarilliset poliittiset tahot, koko se laaja väriskaala: Euroopan kansanpuolue, sosialidemokraattien, liberaalien, vihreiden puolueet, GUE ja Kreikassa oikeiston Nea Demokratia, keskusta-sosialidemokraattiset SYRIZA, PASOK ja Potami puolueet tunnustavat ja ylistävät tätä ”palkintoa”, joka on se kestävä väline, jota käytetään tukemaan EU: n avointa imperialistista väliintulopolitiikkaa.

Palkinnon saaneet ns. ”arvostetut” tahot ovat merkittäviä antikommunisteja, henkilöitä ja järjestöjä, jotka tunnistaa kansanvastaisista toimistaan. Näillä tahoilla on monitasoiset yhteydet yritysmaailmaan, imperialistisiin keskuksiin ja niiden turvallisuuspalveluihin, erityisesti USA:n ja EU:n keskuksiin ja niiden jäsenmaiden porvarillisiin hallituksiin.

Tämän vuoden ”palkinto”-valinta merkitsee EU:n pyrkimystä vahvistaa monopolien ja niitä palvelevien tahojen asemia Keski- ja Etelä-Amerikan alueella. Euroopan parlamentti luo järjestelmällisesti keinoja imperialistisille sotilaallisille interventioille, joiden pääosassa on EU ja sen liittolaiset Yhdysvallat ja Nato, kuten se on tehnyt aiemmin Libyan, Ukrainan ja Syyrian tapahtumissa ja siellä toteutettujen toimien yhteydessä.

KKE ei tunnusta tätä pääoman ja sen järjestöjen välistä sisäistä liittoa, joka ottaa oikeudekseen julistaa itsensä oletetuiksi kansanvapauksien suojelijoiksi, jotka kunnioittavat pääomien tarpeita ja instituutioita, jotka muka valvovat ”demokraattisia arvoja”.

Puolueemme on puhunut alusta alkaen Venezuelan kehityksen todellisista ongelmista, jotka ovat kehittyneet kapitalististen keinojen käytöstä työväenluokan ja eri kansankerrosten etuja vastaan. KKE on johdonmukaisesti tuominnut kaikki ulkomaiset imperialistiset toimet. Se on solidaarinen Venezuelan kansaa kohtaan ja tukee heidän selkeää oikeuttaan valita oman kehityksensä ja vastustaa kaikenlaista kansanvastaista politiikkaa, jotta he voisivat vapautua kapitalistisen hyväksikäytön ikeestä järjestäytyneellä taistelullaan ja ottaa vallan ja rikkaudet, jotka he tuottavat, omiin käsiinsä.” (TKS/Kaisa Laine)

Työkansan Sanomat 1/2018

Fuente: Partido Comunista de Finlandia/PrensaPopularSolidaria
http://prensapopular-comunistasmiranda.blogpot.com
Correo: pcvmirandasrp@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario