Páginas

martes, 24 de febrero de 2015

TüRKIYE:YUNAN HALKIYLA DAYANIşMA KAMPANYASI TEHLIKELI VE YANILTICI


Yunanistan Komünist Partisi (KKE), yeni hükümetin Yunanistan’ın borç koşullarıyla ilgili yürüttüğü görüşmeleri ve bu süreçte organize edilen destek eylemlerini eleştirdi.
KKE Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada Yunan halkıyla dayanışma kampanyasının tehlikeli ve yanlış olduğu söylendi. 
SYRIZA-ANEL hükümetinin kreditörlerle yeni anlaşma koşulları üzerinde çalıştığını vurgulayan KKE Merkez Komitesi, “Piyasa kurtlarına verilen bütün taahhütler yerine getirilecek ki bunun anlamı halkın bu borçları ödemesi.” diye devam etti.
SYRIZA’DAN RUSYA YAPTIRIMLARINA DESTEK
Açıklamada SYRIZA’nın izlediği politika şu şekilde eleştirildi: “Bu hükümet ‘ortak evimiz Avrupa’nın’, AB’nin, yani emperyalist bir birliğin kurtuluşu için çalışacağını söylüyor. Ve NATO’ya karşı bütün ‘yükümlülüklerini’ yerine getireceğini. Bütün bu politikaların tipik bir örneği de yeni hükümetin Rusya’ya karşı AB yaptırımlarına katılmak lehine oy kullanmış olması; önceki hükümetin de desteklediği yaptırımların… Bu hükümet İsrail’in Yunanistan’la işbirliğinin devam etmesini de teminat almıştır.”
KKE açıklamasında SYRIZA’nın “kemer sıkmaya son vermek” dediğinin sermayeye destek vermek ve “yeni Maliye Bakanı Y. Varoufakis’in gerekli gördüğü üzere halkın ‘kanaatkar yaşantısını’ sürdürmesi” anlamına geldiğini ifade etti.
‘SINIF VE HALK HAREKETİNE DESTEK VERİN’
Açıklamanın son kısmında SYRIZA’ya müzakereler sürecinde uluslararası destek verilmesi çağrılarına değinen KKE Merkez Komitesi, bunun Avrupa Sol Partisi’nin bir kampanyası olduğunu belirtti. KKE açıklaması, “Başka ülkelerdeki işçiler, emekçi sınıfların kriz döneminde uğradıkları bütün kayıpları telafi etmeleri, haklarını güvence altına almaları, ihtiyaçlarını karşılamaları ve iktidarda sınıfsal bir değişimin olmasının koşullarının hazırlanması için mücadele eden sınıf ve halk hareketiyle dayanışmalıdır” sözleriyle son buldu.

Fuente: KKE/PrensaPopularSolidaria
http://prensapopular-comunistasmiranda.blogspot.com 
Correo: pcvmirandasrp@gmail.com 

No hay comentarios:

Publicar un comentario